Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Snapdragon 8 Gen 4, Apple M3 çipine kafa tutuyor

Apple’ın geride bıraktığımız Ekim ayında tanıttığı M3 çip serisi, standart belirleyen kalitedeydi. Qualcomm’un bugün performans özellikleri ortaya çıkan yeni amiral gemisi çipi Snapdragon 8 Gen 4, görünüşe göre M3 ile kapışacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.teknolojihaberleri.com.tr/
Snapdragon 8 Gen 4, Apple M3 çipine kafa tutuyor

Snapdragon 8 Gen 4, Geekbench’te 10.000 puanı geçen nadir çip setlerden

Snapdragon 8 Gen 4, Geekbench 6 sonuçlarına göre bir önceki model Gen 3’e kıyasla çok çekirdekli performansta yüzde 46’lık bir üstünlük sağlıyor. Bu bile yeni çip setini abartmaya yetecekken, işler M3 ile karşılaştırıldığında iyice büyük bir boyuta geliyor.

Geekbench 6 sonuçlarına göre çip seti, Apple M3 çipine de hem tek çekirdekli hem de çok çekirdekli kıyaslamalarda eşitliği yakalıyor. Gen 4 tekli çekirdek performansı 2.845, çoklu çekirdek skoru ise 10.628.

Apple M3 çipinin tekli çekirdek skoru 2.985, çoklu çekirdek skoru ise 10.762. Yani cihaz gerçekten neredeyse kafa kafaya. Ki bu skorlar son kullanıcıya hiç yansımıyor bile.

Ancak Gen 4 için ortaya çıkan bu Geekbench testinin sahte olabileceği de iddia ediliyor. Zira ismini vermek istemeyen bir ‘ihbarcı’, çip setin 4.00 GHz’de test edildiğini ve bunun tekli-çoklu çekirdek puanlarını artırdığını belirtiyor.

Bize sadece işin aktarma kısmı düşüyor. Eğer ortaya çıkan Geekbench testi gerçekten doğruysa, SD 8 Gen 4, Apple M3 çipiyle kafa kafaya demektir, ki bu da Qualcomm için büyük bir başarı demek. Yok eğer sahteyse, o zaman takdir sizlerin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.