Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Google, yapay zeka ile iyilik yapacak!

Google, yapay zeka imkanlarından faydalanarak Avrupa için 25 milyon euroluk bir yardım programı hazırladığını açıkladı. Maddi yeterliliği olmayan ya da fiziksel anlamda dezavantajlı durumdaki kişileri hedef alacak bu program, yapay zekanın sınırlarını zorlayarak bu kişilere iş hayatlarında destek vermeyi planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.teknolojihaberleri.com.tr/
Google, yapay zeka ile iyilik yapacak!

Google yapay zeka ile nasıl iyilik yapacak?

Google, yapay zeka alanında dünyanın en önde gelen şirketleri arasında. Bu sefer ise, bu kabiliyetlerini sosyal yarar sağlamak için kullanmaya karar verdiler. Başvuruları açılan yardım programı, yapay zeka temelli kariyer eğitiminin yanında çeşitli maddi destekler ve mesai sırasında çocuk bakım hizmeti gibi avantajlar içeriyor. Yapay zekanın iş hayatındaki bariyerleri ve eşitsizlikleri azaltma potansiyeli olduğunu söyleyen Google yönetimi, Growth Academy adında bir sosyal sorumluluk projesi daha yapacaklarını açıkladı. Ayrıca şirketin ücretsiz olarak verdiği yapay zeka temel eğitimi, yakın zamanda 18 farklı dilde dinlenebilecek.

Dünyanın en değerli şirketleri arasında gösterilen Google, 2015 yılında da Growth with Google adındaki sosyal sorumluluk kampanyasıyla Avrupa’daki birçok gence ücretsiz dijital okuryazarlık eğitimi vermişti. Bu eğitim serisinden 12 milyondan fazla kişinin yararlandığı tahmin ediliyor. Ayrıca Londra’da 1 milyar dolar değerinden bir veri merkezi yatırımı yapacağını açıklayan şirket, bölgedeki internet ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.