Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uygulama gelirlerinde ChatGPT ile yarışan yapay zeka uygulamaları

ChatGPT 'nin mobil uygulamasının eylül ayında 4,58 milyon dolar brüt gelir elde ettiğini sizlere aktarmıştık. İndirme açısından diğer yapay zeka chatbot uygulamarını geride bırakan ChatGPT aynı zamanda gelir bakımından da pazar lideri olarak konumlanıyor. Öte yandan ChatGPT 'nin bir yapay zeka uygulaması olarak gelir açısından zirvede yer aldığını söyleyebilmek mümkün değil. Fotoğraf odaklı yapay zeka uygulamaları, gelir açısından ChatGPT 'nin performansını aşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2023 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.teknolojihaberleri.com.tr/
Uygulama gelirlerinde ChatGPT ile yarışan yapay zeka uygulamaları

ChatGPT'nin öne çıkan verileri

ChatGPT'nin uygulaması 6 günde 500 bin indirmeye ulaşarak pazarı etkisi altına almıştı. İlk ayında yalnızca iOS sürümü mevcut olan uygulama, bu süre zarfında 3.9 milyon indirmeye ulaşmıştı. Haziran ayında ise 15.1 milyon indirmeye ulaştı. Temmuz ayında indirmelerde yavaşlama görülse de, 2023'ün eylül ayı itibariyle ChatGPT 23 milyon indirmeye ulaşmayı başardı. 

Bunlara ek olarak, ChatGPT'nin mobil uygulaması tüketici harcamaları açısından yapay zeka chatbot pazarındaki değerleri aşıyor. Piyasaya sürüldüğü ay 352 bin 929 dolar gelir elde eden uygulama, Eylül ayında 1.98 milyon dolar, 24 Ekim itibarıyla 2.39 milyon dolar gelir elde etti. 

Eylül ayında 5 yapay zeka chatbot uygulaması 2 milyon indirmeyi geçti. Bu bağlamda Chat & Ask AI 2.44 milyon, ChatOn — AI Chat Bot Assistant 2.02 milyon, AI Chatbot — Nova, 3.1 milyon ve AI Chatbot: AI Chat Smith 2.9 milyon indirme aldı. 2 milyonu aşan indirmeler, ChatGPT'nin aldığı 23 milyon indirme ile kıyaslandığında düşük kalsa da; bu veriler, bizlere pazarın büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Bunlara ek olarak İnsanların kendi sohbet robotlarını yaratmalarına olanak tanıyan ChatGPT alternatifi Character.AI, Eylül ayında 2.39 milyon indirme aldı. Bu arada Character.AI'ın mart ayında Andreessen Horowitz liderliğinde 150 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. 

Yapay zeka fotoğraf uygulamalarının öne çıkan verileri

Yapay zeka devriminde yapay zeka fotoğraf uygulamalarının da yıldızı parladı. Geçtiğimiz ay 16.17 milyon indirme alan Remini'yi Eylül ayında 16.05 milyon indirme alan PicsArt AI Photo Editor takip ediyor. Remini, 6.2 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına sahipken, yapay zeka filtreleri sunan FaceApp, 6.4 milyon aylık aktif kullanıcı sayısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. 

ChatGPT 2023'ün Eylül ayı itibarıyla 1.98 milyon dolar mobil tüketici harcamasına sahip iken, bu segmentte Remini 6.22 milyon dolar, PicsArt 4.27 milyon dolarWonder 2.08 milyon dolar, BeautyPlus — AI Photo/Video Edit 4.78 milyon dolarFaceApp 6.42 milyon dolar ve Facetune: AI Photo/Video Editor 5.22 milyon dolar elde etti. Yine de söz konusu fotoğraf uygulamaları olduğunda kullanıcılar, geçici trendlere kapılabiliyor. Dolayısıyla yapay zeka fotoğraf uygulamalarının başarısı her zaman sürdürülebilir olmuyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de Lensa

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.