Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yapay zeka kulaklara mı geliyor?

Google’ın Bard ile başlayan yapay zeka serüveni Gemini ile zirveye ulaştı. Gemini Pro ile ChatGPT ile olan yarışa giren Google, önemli bir avantajını daha kullanmaya başlayacak. Sızıntıya bakılırsa kablosuz kulaklıklarda Google Asistan yerine Gemini yapay zeka uygulamasının kullanılma ihtimali doğdu.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.teknolojihaberleri.com.tr/
Yapay zeka kulaklara mı geliyor?

Kablosuz kulaklıklar için Google Asistan yerine Gemini mi gelecek?

Yeni çıkan bir sızıntıya bakılırsa Google, Gemini yapay zekasını kablosuz kulaklıklarda da kullanma arayışında. Google Gemini uygulamasını bu hafta Türkiye’de dahil olmak üzere Asya-Pasifik ülkeleri, Afrika, Kuzey Amerika ve Latin Amerika ülkelerinde yayınlayacak. Gemini uygulamasını Android için asistan olarak ayarlamanız da mümkün. Ancak kablosuz kulaklıklar halen Google Asistan’ı çalıştırmaya devam ediyor. Bunun nedeni ise Google Gemini’nin hali hazırda kablosuz kulaklıklara destek vermiyor olması.

Gemini mobile app is working on expanding availability to make it accessible on your headphones

Kod dizisinde “Gemini mobil uygulaması, kulaklığınızdan erişilebilmesini sağlamak için kullanılabilirliği genişletme üzerinde çalışıyor” şeklinde bir ibare yer alıyor. Burada yer alan bisto, Google’ın 2017 yılında Google Asistan çalıştıran kablosuz kulaklıkları tarif etmek için kullandığı bir kavram. Bu anlama Gemini için kablosuz kulaklık desteği çalışması yapıldığı ortada.

Google’ın yakında kablosuz kulaklıklar için yapay zeka müjdesi vermesine ise kesin gözüyle bakılıyor. Bu anlamda Gemini uygulamasının tamamen Google Asistan yerine mi geçeceği ise belirsiz. Google Asistan uygulamasına Gemini desteği gelmesi de muhtemel. Bu anlamda kullanıcıların da Google Asistan ve Gemini arasında seçim yapma ihtimali de var. Ancak Google’ın başarılı Asistan uygulamasını kaldırmak yerine Gemini desteği sunması daha gerçekçi bir ihtimal.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.